Tips&Tricks

Hoe de juiste hoeveelheid verf berekenen?


Door enkel de verf te kopen die je nodig hebt, druk je de kosten en het is beter voor het milieu. Kom met behulp van deze handige tips te weten hoe je de juiste hoeveelheid verf berekent.

1. Bepaal eerst de oppervlakte van de ruimte die je  gaat verven. Vraag een vriend om te helpen met een metalen meetlat de breedte en hoogte van de muren te meten en vermenigvuldig deze voor het totaal aantal vierkante meters.


2. Breng de ruimte die ingenomen wordt door ramen en deuren in vermindering van het totale aantal vierkante meters.


3. Vermenigvuldig het nieuwe totaal aantal vierkante meters met het aantal lagen dat je nodig hebt – wij raden aan om ten minste twee lagen aan te brengen. Het is ook handig om wat extra verf te bestellen voor retouches.


4. Deel tot slot het eindtotaal door het aantal m²/l op het verfblik. Je vindt deze informatie ook op de productpagina van deze site. Bovendien vind je daar een handige verfcalculator per product.


5. Vergeet niet dat zowel de verfsoort alsook de producent een verschil zal maken. Wanneer je een kwalitatief betere verf gebruikt, zal je merken dat er minder verf nodig is voor prachtige resultaten. Minder verf zorgt voor een blijere sfeer – en een prachtig eindresultaat.